Uydu fabrika ayarlarına döndü ne yapmalıyım
Dahili uydu alıcılı televizyonlar, receiver, uydu alıcıları ayarların yapılması ve Uydu fabrika ayarlarına döndü ne yapmalıyım probleminin giderilmesi için bu makalemizden destek alabilirsiniz
Televizyonlar uydu alıcıları ve elektronik malzemeler ilk alındığında genelde ayarları olarak tarafımıza teslim edilir. Bazen bu tür cihazlar bizler kendimiz kurcaladığımız zaman ve içerisinden çıkılmaz bir hale getirdiğimiz zaman ayarlarını düzeltmenin kısa yolu olarak fabrika ayarlarına döndürme gibi düşünebiliriz. Yalnız her cihaz da fabrika ayarlarının geri döndürülmesi cihazın ilk alındığı konuma getirilmesi söz konusu değildir.
Sizler her ne kadar bazı televizyonları fabrika ayarlarına geri döndürdüğünüzde tek bir tuş ile ayarların tamamı güncel olarak yüklenmiş olsa da bazen bu durum her zaman işe yaramayabilir. Bunun için hem çok şanslı hem de becerinizin olması gerekir.
Uydu alıcısı fabrika ayarları
Uydu alıcılarının fabrika ayarlarına geri döndürülmesinden sonra, yani bir başka soru olarak Uydu fabrika ayarlarına döndü ne yapmalıyım diyorsanız burada anlatılan sözlerin tamamını eksiksiz bir şekilde yapmanız gerekir.
İlk olarak uydu alıcısı kumandasından menü veya setting tuşuna basın. Ardından kurulum yazan yere gelerek anten ayarları yazan yere giriş yapın. Orada kullandığınız uydunun Türksat4A veya Türksat42E olduğunu düşünürsek bu uyduyu listeden seçin ve ok tuşuna basın. Bazen de sizler ok tuşuna basmadan da hemen sağ tarafta uyduya ait bilgiler yer alır. Oraya sağ tuş yardımı ile gelerek şu aşağıda yer alan ayarlamaları yapın.
Uydu alıcısı fabrika ayarlarında ki örnek ayarlar
UYDU: Türksat42E
BAND: Ku band
LNB: üniversal
LNB ÜST FREKANS: 10600
LNB ALT FREKANS: 9750
LNB GÜCÜ: Açık
DİSEQC 1.0: ¼ 1, A, 1/kapalı (Her hangi biri de olabilir)
DİSEQC 1.1: Kapalı
Burada yazılanları aynı şekilde yaparsanız uydu fabrika ayarlarına ger dönse bile sizler aynı şekilde yapmanız halinde sorun yaşamadan televizyon kanal aramasını gerçekleştirebilirsiniz. Uydu alıcınız da TKGS Türksat kanal güncelleme sistemi varsa o zaman bu özelliği aktif ederek hiç kanal tarama ile uğraşmadan ve kanalları sıralama derdini de yaşamadan güzel bir şekilde saniyeler içerisin de güncellemeyi başlat diyerek kanalların yüklenmesini başlatabilirsiniz.